— atavy.com

▁ █ reţelele sociale şi date statistice

Iată volumul de informaţie generat în 2006 şi 2010 (în Exabytes):

Această cifră este în continuă creştere.

În caz că nu ştii cât este 1 Exabyte, iată o tabelă:

Am considerat 1MB fiind egal cu 1000KB, întrucât este standardizat de către autorităţile IEEE şi UE precum că 1MegaByte = 1000^2 Bytes. Sursa: wikipedia.

Spre ce tind eu.

Odată cu creşterea volumul de informaţie generată, creşte şi volumul de informaţie statistică colectată despre utilizatorii internet, iar posibilităţile de absorbţie a acestei informaţii rămân limitate. Şi aici ne vin în ajutor instrumentele de vizualizare a acestei informaţii statistice.

Unul din aceste instrumente este Sparkbars şi poate fi downloadat de pe datadrivenconsulting.com (link direct). Sparkbars-urile sunt create în baza Sparklines ale lui Edward Tufte, marele guru al vizualizării informației.

Este simplu în utilizare şi foarte util, pentru că permite generarea de mici grafice care pot fi postate pe twitter şi facebook, sau chiar pe blog, însoțite de un text descriptiv:

▅ ▆ ▇ █ █  PIB-ul pentru anii 2005-2009: 37 652 mln, 44 754 mln, 53 430 mln, 62 922 mln şi respectiv 60 430 mln MDL

2 comments
 1. desenator says: August 9, 20119:17 am

  Scrii prostii și informații incorecte.

  1 kb = 1024 bytes și tot așa mai departe

 2. Vizualizare Info says: August 9, 201110:47 am

  Mulţumesc de comentariu, desenator,
  Şi de sugestia de a include aproximarea în tabel, chiar mi-a ieşit din cap să o menţionez.
  Dar aşa şi nu am înţeles ce scriu eu, prostii sau informaţii incorecte?

  Dacă ai făcut informatică, precum ai scri pe blogul tău, ar trebui să ştii că ceea ce ai scris tu este 1KiB = 1024B (pentru mai multe detalii citeşte http://en.wikipedia.org/wiki/Megabyte).
  Sau cel puţin înainte de a scri comentariul să “critici proştii”, precum la fel este scris pe blogul tău, fii bun şi verifică informaţia, astfel încât critica ta să fie una constructivă.
  Sau pur şi simplu ai putea scrie comentariul într-o formă mai prietenoasă, fără ca să fiu nevoit să-ţi răspund pe acelaşi ton.

Submit comment