— atavy.com

locul 1,2 și 3 pentru prezentări

Mai jos sunt 3 prezentări: una de calitate foarte proastă, una medie şi una extraordinară.

Încercaţi să le analizaţi pe fiecare şi să vedeţi:

 1. care prezentare este asemănătoare cu slide-urile pe care le faceţi voi?
 2. ce nu este bine în primele 2 prezentări?

Deci, primul set de slide-uri este o prezentare a băncii BRD Groupe Societe Generale:

Este o prezentare scurtă, dar teribilă. În aşa cazuri este bine că numărul slide-urilor este relativ mic (doar 11).

Prezentarea a doua este de calitate mai bună decât prima, dar totuşi sunt momente ce trebuiesc îmbunătăţite:

Mai multe slide-uri şi un design mai bun, dar ochii obosesc de la contrastul puternic al negrului pe alb.

Şi iată ultima prezentare, care merită privită până la urmă, toate 68 slide-uri. Prezentarea este creată de către Garr Reynolds, un expert în domeniul prezentărilor, pentru evenimentul TEDxTokyo organizat recent. Observaţi cum slide-urile au o tematică comună, cum mesajul se transmite prin imaginile utilizate şi atmosfera creată de această prezentare.

Durata prezentării la TEDxTokyo a fost de 12 minute. Deci, aceste 68 slide-uri au fost arătate în doar 12 minute, adică aproximativ 1 slide în 10 secunde.

Aici aș vrea să menționez că pentru unii numărul de slide-uri este un criteriu de calitate și 68 de slide-uri este ”foarte mult pentru o prezentare”, însă prima prezentare cu doar 11 slide-uri va dura mai mult de 12 minute, iar de eficiență nici nu mai vorbesc. Asta defapt înseamnă că nu contează câte slide-uri conține prezentarea, ci cum arată slide-urile și cum acestea sunt prezentate.

Cei interesați pot viziona prezentarea lui Garr Reynolds la TEDxTokyo:

Notă: Slide-urile menționate în postare au fost selectate aleator, autorul bazându-se doar pe calitatea prezentărilor şi nu au intenţia de a promova absolut nimic.


2 comments
 1. Andrei says: May 4, 201210:58 am

  awesome stuff ai pe site, doar că aici iaca hz dacă-s complet deacord. nu prea poţi să compari prezentarea 2 şi 3 pentru că prezintă content de natură diferită (de ex. nu cred să poţi prezenta informaţia din 2 în maniera prezentării 3, just saying)

  dac-aş fi să votez, prez. nr. 2 e mult mai reuşită. iar alb-negrul puternic nu cred să fie o problemă, atâta timp cât se proiectează prezentarea(culorile arată mai strident la ecran). mai bine un contrast bun decât un background puternic texturat ca în prezentarea 3, pe mine asta mă deranjează mult mai tare dacă ceva )

  anyway, good job cu siteul. fan (şi practicant) şi eu al prezentărilor făcute cu cap.

 2. Vizualizare Info says: May 4, 20126:15 pm

  salut Andrei,
  îmi pare bine că ai găsit lucruri interesante aici :) deși demult n-am mai scris nimic.
  cât ține de prezentările 2 și 3, nu am menționat defapt că una e făcută anume pentru online reading, iar alta pentru offline, unde trebuiesc comentarii la slide-uri, respectiv poate comparația nu este foarte obiectivă. (deși totuși sunt unele momente care pot fi îmbunătățite în 2 =)

  PS: awesome stuff faci și tu, mi-au plăcut mult atât prezentările cât și posterele. mă apucă și pe mine uneori dorința să fac niște postere, poate cândva le postez aici)
  PPS: acum lucrez la o prezentare care va apărea aici până pe 12 mai. dacă ți-i interesant, you are more than welcome to take a look at it :)

Submit comment