— atavy.com

componentele slide-ului

Dacă după îmbunătățirea unei diagrame rele forma acesteia se schimbă puțin (vezi diagrame “rele” și diagrame “bune”), atunci transformarea unei prezentări rele în una bună suferă modificări considerabile. O prezentare bună (sau un slide bun) poate fi total diferit de aceeași prezentare în forma sa inițială, cu un număr de slide-uri diferit, cu mai puține cuvinte și cu mai multe imagini.

În postarea dată vom defini elementele unui slide și vom descrie pe scurt metodele recomandate de utilizare a fiecărui element, după care le vom detalia separat în postările ulterioare.

Deci, elementele de bază ale unui slide sunt:

Componentele evidențiate sunt cele mai des întâlnite în prezentări: un volum enorm de text și bullet-uri pe un slide ”ornamentat” cu tot felul de fluturași și floricele – rețeta standardă a unei prezentări ce servește ca un somnifer pentru persoanele ce sunt nevoite să o asculte.

Astfel de prezentări trebuiesc evitate.

În prezentarea de mai jos puteți găsi o descriere succintă de utilizare recomandată pentru majoritatea din elementele enumerate.

Fiecare element al slide-ului are aportul său față de efectul general al prezentării și trebuie tratat în modul corespunzător. Pe lângă aceasta, fiecare element are un impact și asupra creierului uman, accelerând, sau dimpotrivă, împiedicând asimilarea informației de către creier. Dar despre asta în postările ulterioare.

0 comments
Submit comment